Garaj satislari

Merhabalar,

Kasim ayinda gittigim zaman mamalarindan bir miktar goturmustum. Anne sutu almadiklari ve kisirlastirilmis olduklari icin her mamayi yiyemiyorlar; umarim goturdugum mama orda uygun degerlere sahip bir mama bulana kadar yeterli olur.

Havalar giderek sogurken bebeklerimin en sevdigi yer anne kucagi, bacagi, bagri...
Ya da olmadi el isinin altinda ama yine anne kucaginda.
Iftiracinin yuzunden gidisimiz gecikti;bu kadar sacmaliga inanamiyorum bazen; ve yasattiklarina. Butun planlar degisti, herseyi sil bastan planlamak zorunda kaldim; maddi manevi zarar oldu bize.

En kotusu gidisimizin gecikmesi ile havanin daha da sogumasi. Normalde THY' nin web sitesinde "kafesin uc tarafinin acik ve hava gecirgen olmasi gerektigi" yazmakta. Ince bir kumasla (aslinda onlarin sali) kapattim bende. Nispeten sogugu, ruzgari ve gurultuyu azaltmak adina. Umarim kabul ederler. Hani kabul edeceklerini bilsem; bende onlarla bagajda gidebilirim. Onlari hasta edersem ya da saglik sorununa yol acarsam kendimi affetmem sanirim...


Hic yoktan iyidir sanirim bu hali 😉


          

Tatil ruhu her yeri sarmis vaziyette. Evet, Zelcestan da degiliz ama evden cikmadan bir kac susleme yapmistim. Gerci gider gitmez minnaklarin hepsini parcalayacagina eminim; yine de guzel boyle rengarenk bir dunya, tazeleyici 🤗

Minnaklarim; ortalama 80 gramdilar buldugumuzda; bir yumurta agirliginda. "Bunlar cins kedi degil ki?" Diyorlar; ya da inanmiyorlar beraber gidecegimize Zelcestan'a.

Herseyden once her biri ayri guzel, her biri ayri ozel, her biri ayri cins. Kaldi ki bu iki sipanin dogurmak disinda herseyi benden gecti ve beni anne olarak biliyorlar. Nasil, hangi vicdanla onlari sokaga atabilirim ya da olum kamplarindan farksiz olan (sevgisizlikten olurler) barinaklara birakabilirim?

Lutfen; eger bir cana aile olacaksaniz satin almayip sahiplenin; gercekten bir can kurtarmis olursunuz. Ve ne olur yavru iken alip ta buyuyunce sokaga barinaga terk etmeyin. Eve alisan bir can ne sokakta, ne barinakta yapamaz; katili olursunuz onun.

Sevgi dolu gunler
Zel

Comments