Tatsizliklarin bulusmasi

 Yogun bir gunun ardindan merhaba 

Ogleden sonra nihayet yagmur durdu, Karadag eger Karadag adini almasaymis; kesinlikle yagmurlu dag olmaliymis diyorum, gunler, haftalar suren yagmurlari yasadiktan sonra. 

Dokuz bebekten besi melek olunca gunde bir kac defa kontrol ediyorum bebekleri. Dun bir tanesinin gozunde hafif bir enfeksiyon vardi, bu sabah ise dordunun de gozleri kapanmisti enfeksiyondan dolayi.


Yavru kedilerde oldukca fazla karsilasilan bir durumdur gozde enfeksiyon ve cok kotu sonuclar dogurabilir gozun ampute edilmesine varana kadar. Dolayisi ile dikkat edilmesi gerekir. 

Eger imkaniniz varsa doktora goturmeniz daha iyi olur ancak yoksa da eczaneden 10-15 TL arasi fiyatlara alabileceginiz Tobrased veya Tobradex ile gozlerini kurtarabilirsiniz. Tek yapmaniz gereken eger cok fazla kurumus capak yoksa damlayi damlatip temiz bir gazli bez veya pamukla temizlemeniz ve akabinde yine damlatip birakmaniz. 

Yok eger cok fazla kurumus capak (enfeksiyon) varsa cayli pamukla bir kac defa silip, capagi yumusatip temizledikten sonra bunlari yapmaniz gerekecektir. 

Bu arada eger tirnaklariniz cok uzunsa kisaltmanizi ve baslamadan ellerinizi yikamanizi tavsiye ederim. Bebekler hayli hareketli ve bir o kadar da kirilgan; bu yuzden olabildigince yavas ve dikkatli olmanizda fayda var. Iki ya da uc gun sabah aksam yapmaniz yeterli. Gerekmesi halinde uc defa yapilabilir gunde iki yerine. 

Bugun citten komsu ile bir konuda konusurken Benek cadisi ikinci kapiyi da acmis ben fark etmeden. Anne kedi ve Haylaz birbirine dalinca fark ettim. Haylaz'in aci icinde kendini ordan oraya atmasini ve duvardan atlayip gitmesini gorunce aklim uctu saniyeler icinde. Benek'i iceri kilitleyip, anne kedinin cikisini kapatip komsu ile Haylaz'i aramaya basladik. O kadar hizli oldu ki hersey! Evdeler diye tasmalarini cikarmistim ustelik. Ikimiz iki taraftan dolandik ama yoktu, en son maydonozlar arasinda saklanmis buldum oglani, yuzu kan icerisinde!

Az once halimiz ise buydu. Elimi yuzune bir bastirisi vardi ki; sevgisini gostermesi ile siginmasi arasinda; bir kez daha dagildi yuregim. Onlar hayatin emanetleri, hayatimin uc yili kedi cocuklarim... 


Sabah ola hayrola diyorum bu zor gunun ardindan cennetimizin renklerine bakarak. Umarim Haylaz'in yaralari bir an evvel iyilesir ve bebeklerin gozleri bir an evvel duzelir.

En guzel geceler

Biz

Comments