Onlar sadece hayvan! Degiller

 Guzel bir gunden merhaba,

Eski yazilara bakmamis olanlar icin kedi cocuklarimi bulduktan bir ay sonraki halleri. Ortalama Nisan ortasi idi, kutularini temizlerken usumesinler diye sarmistim boylece. Yaklasik 30 gunluklerdi burda. Daha once yazdigim hibi ikisi Turkiye'de aile buldu, ikisi Almanya'dan alacak aile son anda iletisimi kesince benimle kaldi ve iyi ki de kaldi.

Okadar cok duydum ki asagidaki cumleleri; 

- Zaten sokak kedisi, sokaga birak gitsinler (Hayir, eve aldiginiz bir can sokakta kalmayi, yemek bulmayi, basinin caresine bakmayi bilmiyor. Bu yizden eve alip buyuttukten sonra sokaga atmakla kafasini koparmak arasindaki tek fark kafasini koparinca cabul olecek olmasidir. Bu yuzden eger bir omur bakamayacak, bu sorumlulugu alamayacaksaniz eve hayvan almayin)


- Hayvanlarin duygu ve dusunceleri yoktur! (Kesinlikle yanlis. Burda Benek ve Haylaz'i kuduz. asisi ve pasaport icin goturuyorduk. Benek hep anne/abla figuru oldu. Haylaz ne zaman korksa ya da sarilmak istese gidip kardesine sariliyor boyle. Iki ayakli olanlari bilmiyorum ama dort ayakli hayvanlarda kesinlikle duygu, dusunce, sevgi var)


- Mamasini, suyunu verirsin; tuvaletini temizlersin bitti gitti! (Elbette ki kocaman HAYIR cevabim buna da. Onlar tozunu alip rafa koyacaginiz bir sus esyasi degil. Dokunmak ve dokunulmak onlari mutlu eder. Benim cocuklar abartisiz elimde buyuduklerinden birazcik daha fazla bu istekleri.)

- Barinaga birak gitsinler. (Asla yapmayin. Eve alip buyuttuyseniz ne sokakta, ne barinakta sanslari olmayacaktir yasamak icin)

Aslolan hayvanlarin dogada olmasi ancak tartisilmaz gerceklik olarak insan buyuk oranda yasam alanlarini isgal etti hayvanlarin. Dolayisi ile eger saglikli bir yasam alani yoksa eve almaniz daha iyi olacaktir imkanlariniz dahilinde. Ama eve alinca da sorumluluk almaniz ve bir omur sahip cikmaniz gerekir. Yoksa yazik edersiniz onlara... 

Anne kedi ve bebelerini eve alma sansim yok hem jor omur bakamayacagim, hem de Benek ve Haylaz yuzunden ama bahcede guvendeler. 

Su bakislar var ya su bakislar!

Bebekleri kalici yuvalarina yolladiktan sonra anneyi kisirlastirmaya goturecegim. Sosyal medya ve haberlere bakinca genelde insanlar sokaklardaki kedi ve kopeklerden sikayetci ama kimse de elin tasin altina sokmuyor. Kimse imkan demesin zira bende imkansizliklar icinde yapiyorum pek cok seyi. 

Sovmekteki, yok etmekteki, zarar vermekteki cabamizin ceyregini sevmeye, var etmeye, onarmaya harcasak; dunya cok daha guzel, cok daha yasanasi olacaktir inanin. 

Sevgiyle
Biz 

Comments