Yanginlarin arasindan

Merhabalar,

Dunyanin pek cok yeri gibi Karadag'da da devam eden yanginlar mevcut ve bize 8 km kadar yaklastilar.


Ortalama Pazartesi gununden beri vadi ince bir duman altindaydi, arada gokten dusen kuller de eklenince kapi komsu ile beraber evraklarimiz bir arada, araclarimiz her an cikmaya hazir bekledik 3 gun. Dun NASA'nin sitesinden aldigim ekran goruntusu; X bizim bulundugumuz yeri gostermekte. 

Daha once de belirttigim gibi iki dag arasinda, bir vadideyiz; sanirim bu fotograf durumu daha iyi aciklar; orda kocaman bir dag var secebiliyorsaniz eger!



Dun ogleden sonra 30 dakika kadar yagan yagmur nispeten yardimci oldu yanginlarin kontrol altina alinmasina.


Yine de sonmus degil yanginlar. Arazi yapisindan dolayi buyuk oranda havadan mudahale yapilabilmekte. Ve hala, ozellikle bu sene dunya capinda facialara yol acan yanginlara ragemen insanlar bencilliklerine devam etmekte!

Dunyanin hemen her ulkesi gibi burdaki yanginlarin da buyuk cogunlugu insan kaynakli.





Dun sabah cektim bunlari; cogu cam agirlikli, dogaya atilmis atiklar. Ustelik her yer kuru otlarla dolu. Bir kac yere yolladim; tek basima yapamayacagimi, eger temizlik icin organizasyon yapacak olursalar dahil olmaktan mutlu olacagimi da ekleyerek. 

Insanlar atiklar icin belediyeleri sucluyorlar genelde. Gunah kecisi bulmak ya da cuvaldizi baskasina batirmak kolay. Oysa toplumun temel yapi taslari bireylerdir. Biz bireyler ne yapiyoruz dogayi ve duzeni korumak adina? 

Hep dedigim gibi; bizler geldik geciyoruz dunya seferinden. Cocuklarimiza, yarinlara nasil bir dunya birakacaksiniz? 

Saglicakla 
Biz

Comments