Yolun acik olsun pisi

 Agriyan bir basla merhaba,

5 Mayis'ta dogan yavru kedilerden daha once de bahsetmistim. Yasatmak icin ne ugrasilar vermistik. 9 yavrudan 4 tanesi (3 oglan bir kiz) basarmisti. 

Sekilci/vitrinci insanlar sokak kedisi olunca genelde yuzlerine bakmiyorlar. Oysa her birinin ayri bir guzelligi ayri bir ozelligi var kendince.

Gozlerindeki enfeksiyonu tedavi edince anne kedi bebekleri tasimisti bir gece.  Bu sipanin gozu tekrar enfekte olunca sabahin besinde getirip kapiya birakmisti "duzeltir misin?" Dercesine. Sonra yogurt delisi oldu cikti bebek. 


Az once gelip aldilar onu. Umarim bir omur mutlu olur bebek yeni ailesi ile. Gidecegini anlamiscasina kucagima tirmanip tepeme cikti resmen, veda dokunuslari ile. Ozellikle tembih ettim tuzlu sekerli gida vermeyin diyerek, kuru mama da verdim yanlarina. Biliyorum, bir omur bakma imkanim yok, maddi manevi sorunlulum ve hakikaten yorucu. Mama ve tedavi icin NVO SPAS isimli organizasyon ve komsular destek oluyorlar sagolsunlar. Beynim daimi evlerine gitmeleri gerektigini soylerken kalbim "Bananneeeeee, vermiyceeemmmmm" diye isyan etmekte suanda. 




Sira bu uc cirpi bacagi toparlamakta. En hasta olup kanli diski yapani baya toparladik. Diger oglan cok hastaydi bugun. Ciger bile yiyemedi ki cok seviyorlar. Enjektorle sulandirilmis yogurt ve alkali su verdim. Aksam uzeri az birazcik pirinc yedi nihayet. 

Bir komsu smokin oglanlari istiyor. Anne kedi bir haftadir sutten kesti bebekleri, hatta dovmeye basladi sokulmaya kalkani. Yakinda onlar da yeni evlerine gidecekler. Anne kedi ve kaplan kiz kalacak geride buyuk olanlardan. 

Bunlarin ortasinda Benek ve Haylaz nerde derseniz; her firsatta kucagimdalar. Kiskanclik oluyor haliyle arada ama anlatiyorum; "sadece aizin annenizim, onlarin teyzesiyim" diye. 

Velhasil kelam, yolun acik olsun bebek. Umarim burda oldugun kadar mutlu olur, korunur ve sevilirsin yeni evinde. Ve umarim imkani olan herkes bir cana kol kanat gerer cins aramaksizin.

Saglicakla
Biz 


Comments