Ekim ayinin ilk gununden merhabalar,
Gunbegun gunler kisalmaya, geceler uzamaya basladi, artik sonbahari iyice hissediyoruz burada.
Blogu takip edenler tam bir tursu canavari oldugumu fark etmistir.gerek dogal beslenme, gerek issiz olmanin getirdigi ekonomik kisitlama bir araya gelip; uste de pandemi eklenince evde yapmak her anlamda faha iyi benim icin.
Karadag'da aci bulmak ciddi anlamda zor, aci ve eksiyi pek kullanmiyorlar mutfaklarinda. Benim gibi Adanali olan biri icin hayli zor bu durum.
Yillardir ablalarimdan birinin tarifini kullaniyorum tursu icin. Hem tuz, hemde seker var icinde. Tuz ve seker bir arada hayli faydali geliyor bana.icine bbolcagoren sarimsagi da ekleyince offfff diyorum!
Hemen her yemekte ve yemekle beraber tukettigim bir besin oldugundan tursu; evde yapmak hem daha ekonomik, hem daha saglikli oluyor haliyle.
Onlari bir sekilde getirebilirim ama gerek tursu, gerekse Trabzon hurmasi marmeladi yaparken kullandigim limon tuzunu nasil getirebilirim, uyusturucu olmadigina gumrukleri nasil ikna edebilirim henuz bilmiyorum, bakalim neler getirecek zaman 🤔
Saglicakla,
Biz
Comments
Post a Comment