Antalya'da deniz urunleri ve konaklama uzerine

 Gecikmeli olarak yazmaya devam deneyimlerimizi,

Araba ile resmi islemler icin Antalya'ya gittim Ekim ayi ikinci yarida. Onceki postlarda gidisi ve sureci yazmistim. Son gecede degerli bir dostla raki icelim dedik. Raki kuru kuruya gitmeyeceginden bir balikciya gittik.

Antalya'nin balik mekanlari buyuk oranda asiri pahali ve yemekleri yavan bana gore. Ancak burasi farkli, gercekten farkli!

Balik corbasi insanin omrune omur katacak turden bir lezzetti. Hani uc ogun icsem, dorduncu yok mu derim; o kadar taze, hafif, lezzetli. 

Mezeler gayet yeterli buyuklukte, taze ve tabi ki lezzet dolu idi. Ama benim favorim ayriydi;


Sefin tavsiyesi ile bir tane de bundan aldik, mantara sarilmis levrek, ustunde karides ve sosla. Karides vb deniz urunu yemedigim icin balik, mantar ve sosu yedim ve tek kelime ile muthisti. Diger mezelere gore fiyati biraz daha yuksek ancak inanin deger!

Balik o denli tazeydi ki; denizin kokusunu almak mumkundu uzerinde. Pek fazla deniz urunu tuketmeyen ben, yanaklarini bile yuttum baligin resmen!

Gecenin sonu icin sef incir tatlisi tavsiye edince dedik haydi alalim. Iki sene aradan sonra ilk ve son keyif yemegi idi benim. Ve bu tatli oyle boyle degil; food porn diyebilecegim bir damak catlatan hatta patlatan lezzet! 


Hepsinin eslikcisi de raki idi elbette. Eger Antalya'da deniz urjnleri uzerine hir yer ariyorsaniz mutlaka bir gidin derim. Verdiginiz her kurusa degecektir. 


Yine Antalya'da misafirleriniz icin konaklama veya etkinlikleriniz icin yer ariyorsaniz Zel Hotel'i tavsiye ederim. Konyaalti plajlarina 75 metre mesafede,alisveris ve toplu tasimaya yakin, temiz, duzgun, gozu kapali kalabileceginiz veya misafirlerinizi agirlayabileceginiz, etkinliklerinizi duzenleyebileceginiz bir yer.


Su manzaranin ay isi versiyonunda cok raki icmisligim var orada. Aayni sekilde serbest bolgede calisirken pek cok konugu misafir ettik ve en ufak sikayet almadik calistigimiz yillar boyunca. Dolayisi ile ben kefilim Zel Hotel'e. 0242 259 42 94 veya 95'ten arayabilir, olmadi info@zelhotel.com adresine mail atabilirsiniz. 

Daha yazacak cok sey var ancak yapilacak isler de oldugundan firsat yarattikca yazip paylasmaya devam edecegim.

Saglicakla
Biz














Comments