Bir cana can olmak ❤

 Yagmurlu gunlerden merhabalar,

Sanirim asla yazmaktan veya konusmaktan bikmayacagim konulardandir kan vvekan urunleri bagisi. Talep cok, donor az gerceklikte.

Karadag'da kan bagislarini toplama isi Zavod za Transfuziju  tarafindan yapilmakta. 

https://ztkcg.me/me/home  Resmi web sitesinij adresi. Corona kaynakli gecikmeden oturu halen sadece kan alimi yapiyorlar. 

Ekstrem durumlar haricinde dunya genelinde erkeklerden her 3 ayda bir, kadinlardan her 4 ayda bir kan alimi yapilabilmekte. Kadinlarin menstrasyon doneminde kan kaybetmelerinden oturu suresi daha uzun. 


Kimseler inanmasa da igneden korkarim. O igne girerken ya da cikarken gorursem eyvah eyvah. Bu yuzden bakmam, bakamam.

Daha once basinin etini yedigim yetiskinlerden genelde duydugum bahanelerin basinda zira igne. Bir dusunun; sizler yetiskin olarak zorlaniyorsunuz; ya hastanelerde tedavi goren hastalar, ozellikle cocuklar?..

Bir cana can oldugumu, belki de bir insanin hayatini kurtardigimi bilmenin dusuncesinin etkisini suratimda gorebilirsiniz 😁❤

Eger 18-55 yas araliginda ve saglikli iseniz ne olur es gecmeyin ilanlari. Hatta ilanlari beklemeyip direkt gidin hastaneye, kan bankasina. Ordaki insanlarin sevdiklerini bir gun daha yasatabilme umudu ile kan ve kan urunleri arayisini gordukten sonra zaten derdim var demezsiniz bir daha... 

Kan ver, can ver; her nerede isen...

Saglicakla,
Biz 


Comments