Uluslararasi urunler pazari

 Aralik ayinin ilk gecesinden merhaba,

Ilginc bir sekilde Karadag'da etkinlikler buyuk oranda ya cok az duyuruluyor, ya son anda duyuruluyor veya olduktan sonra yayimlaniyor. Gorica parktaki agac ekme etkinligine gitmeye cabaladigimda polis yollari kapatmisti. Degil parka gitmek, 2.5 kilometreden fazla yaklasamamistim. Bir bayan arkadasim soylemisti kosu oldugunu. Kac kilometreydi, nerde basladi nerde bitti, parkur neresiydi derseniz hic bir fikrim yok...

Dunya hali hazirda Christmas ve yeni yil ruhuna girmis vaziyette. Daha once de yazdigim gibi hem Katolik, hem Ortodoks mezhepleri oldugundan Karadag'da iki Christmas ve iki yeni yil kutlanmakta. 

Baskent Podgorica'nin buyuk alisveris merkezlerinden olan Delta City'de bu Cumartesi (4 Aralik) sabah 10:00'dan ogleden sonra 15:00'e kadar 22 ulke buyukelciligi katilimi ile bir uluslararasi hayir etkinligi duzenlenecek. 

Amac ulkelerin kendi kulturlerini ve mutfagini/urunlerini tanitmak, ve nagis toplamak. Tabi ki bununla ilgili de bilgi yok. Eski yillarin bilgileri ve fotograflari var "Diplomatic bazaar" adi altinda ancak bu yila dair sadece bir kaynakta bilgi bulabildim;


Kisa bir ozet ile; 
"Karadag Uluslararasi Kadinlar Klubu 4 Aralik 2021 Cumartesi gunu Podgorica'da bulunan Delta City alisveris merkezinda 22 ulke Buyukelciligi katilimi ile duzenlenecek olan etkinlige katilimlari icin herkesi davet etmekte"

Katilimci ulkelerin bayraklarini orada gormek mumkun.


Kendi adima dekorasyon ve yeni yil/noel ruhunu sevdigim icin butun yil surmesi gerektigine inaniyorum bu surecin. Her yer rengarenk ve isil isil; umut dolu bir bakima. 

Eger imkanim olursa gitmek niyetindeyim diplomatic bazaar etkinligine; gidersem soz daha fazla fotograf ve bilgi yukleyecegim.

O zamana kadar saglicakla
Biz






Comments