"Yagmurun sesine bak"..

 Erken baslayan bir baska gunden merhaba,

Bebelerim hala sabah 5-6 arasi uyandirma huyuna devam etmekte. Yazin bahce, is guc ugrasacak bir seyler oluyor ama kisin daha gunes bile dogmamis oluyor o saatlerde; soguk ta cabasi.



Yagmurlar tam gaz devam ediyor burda. Meteorology Aralik ayi boyunca devam edecegini aciklamis. Yakindir balik olmamiz diye dusunuyorum kendi adima. Evet, yaz boyu devam eden yanginlardan oturu tum dunyanin yagmura ihtiyaci var yenilenmek icin de; hani arada mola verse diye dusunmuyor degilim. 
Arkadaki kucuk su nehir olma yolunda azimle ilerliyor. Iki sene onceki yogun yagmurlarda nerdeyse bahce istinat duvarina ulasmisti. Cati sandwich panel olmasina ragmen bir yerden su almis, asagiya damlamaya basladi. Durmasini ve acmasini bekliyorum havanin cikip mastik uygulamak icin. 

Sikca dedigim gibi eger ask bahceli bir ev ise; isler 12 ay surmekte. Filmlerdeki gibi degil bahceli evde yasam hatta hayat; emeksiz yemek yok dogada. Ekim ve Kasim aylari tohum toplama zamani doganin surekliligini saglamak adina. Hatta bazilari Eylul ayinda basliyor. 

Yagmurlarin getirisi oldugu gibi goturusu de oluyor. Morning glory tohumlari uzerinde koklenmeye basladi gecen ay. Hemen hergun, disardaki kedilere mama verdikce ve yagmurlar musade ettikce tohumlari toplasam da hayli fazla miktarda tohum cimlendi malesef. Yine de baya bir tohumumuz var ama dagitmak icin dostlara. 

Eger Karadag'da iseniz ve bahceniz/balkonunuz varsa lutfen haber verin, bir sekilde ulasir size tohumlar. 

Saglicakla
Biz 



Comments