Red yemek

 Ruzgarli bir aksamdan merhabalar,

Dizden oldugum ameliyati saymazsak bugun ilk defa red yedim bir kan bankasindan. Daha once bahsetmistim, Karadag'in ilk ve bildigim kadariyla duzenli tek kadin donoruyum. Trombosit sadece 5 gun raf omru oldugundan talebe gore toplanan bir urun. 

Gecen hafta deprem haberleri ile siddetli basagrisini burun kanamalari ve dudakta cikan ucuk takip etti. Her ne kadar baska bir sorun/semptom olmasa da Karadag kan bankasi ucuklarin bagisiklik sisteminin cokmesi ile ortaya cikan rahatsizlik oldugundan 15 gun vucudu. Toplanmasi gerektigini soyleyerek red verdi. Inanilmaz uzulsem de, trombositi alacak olan hastanin sagligini dusunerek gerisin geri geldim.

Kimler trombosit verebilir derseniz; kan bagiscisi olan hemen herkes trombosit te verebilir. Makine kani surekli al ver yaptigindan, kan bagisciligindan farkli olarak damar yapinizin da biraz kalin olmasi gerekir. Hangi ulkede oldugunuzun onemi yok; lutfen bagisci olun.  Karadag'da iseniz adres ve bina burasi. Zavod za Transfuziju Krvi. Karadag genelinde ofisleri var ve zaman zaman kampanyalar da yapiyorlar belediye ve kurumlarin talepleri dogrultusunda. 

Simdi uslu uslu dudagimin duzelmesini bekleyecgim. Bu zaman zarfinda Turkiye ve Suriye'de yasanan trajedi icin mucadeleye devam. 

Internette cokca sahte hesap dolaniyor. Eger bagis yapmak istiyorsaniz; Suriye buyukelcilik ve konsolosluklarina makbuz karsiligi bagis yapabilirsiniz. 

Turkiye icinde ya temsilciliklerimiz tarafindan acilan resmi hesaplar, ya da yyukardakiresmi hesaplara nakdi bagislarinizi yapabilirsiniz. Onun disinda kisilere vereceginiz para dogru yerlere gitmeyebilir. 

Saglicakla
Biz 


Comments