Anadolu Atesi Podgoritsa

 Sonbahardan merhaba,

Blok ya da vlogu takip ediyorsanız Eğer Karadağ'da yaşayan bir Türk vatandaşı olduğumu biliyorsunuzdur. 

Türkiye lokasyonundan ötürü pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır; bu kültürel çeşitliliği beraberinde getirdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle Karadağ ve Türkiye hükümetleri bir ortak organizasyon düzenlediler. Jaradağ'da yaşayan 8300 Türk vatandaşı olduğu söylenmekte kayıtlara göre.


En son Antalya Side'de izlemiştim Anadolu ateşini; Burada da etkinlik yapacaklarını okuyunca gitmesem olmazdı.

Dediğim gibi Türkiye pek çok medeniyete ev sahipliği ettiği için geçmişte; bu mutfağına tarihine ve folklorik yöresel danslarını etki etti. Anadolu Ateşi organizasyonu ise bunları çok güzel modern dansla birleştirdi ve tam bir görsel şölen sundu.


Ilk olarak sahneye Karadağ'ın yöresel folklorik dans ekibi çıktı. Karadağ'da 4 yılımız pek çok etkinliğe katıldım. Ancak şu dans hiç denk gelmemişti bu kule yine Karadağ'ın yöresel ve özel dans figürlerinden bir tanesi ve onu görmüş olmak beni inanılmaz mutlu etti.





Kelimenin tam anlamıyla bir görsel ziyafetti. Günümüzde folklorik danslar maalesef unutulmaya yüz tuttu, ancak Anadolu Ateşi bunu anımsattığı gibi gençlere de sevdirdi. Türkiye ve dünyada temsilcisi oldu folklorik dansların. Enerjilerini zaten söylemeye gerek yok maşallahı vardı hepsinin.

Başta Karadağ ve Türkiye hükümetleri olmak üzere Türkiye Podgoritsa Büyükelçiliği Podoritsa Belediyesi ve Podgoritsa Türk Ticaret Odasına sonsuz teşekkürler bu harika akşam için.

En büyük teşekkür de Anadolu Ateşi üyelerine Enerjileri hiç bitmesin...

Sağlıcakla,

Biz 



Comments